You are here

Urbact in België

URBACT is een Europees programma voor uitwisseling en leren tussen steden met als doel oplossingen te ontwikkelen voor grote stedelijke kwesties. Door netwerken van Europese steden op te zetten, vaardigheden te ontwikkelen en goede praktijken te gebruiken, ondersteunt het publieke besluitvormers en actoren op het terrein om duurzame oplossingen te vinden die de economische, sociale en ecologische dimensies van stedelijke ontwikkeling integreren.

 
 

Nationaal URBACT Punt

De Lepur is een universitair onderzoekscentrum (ULiège) gespecialiseerd in de stedelijke ontwikkeling en stedelijk beleid. De Lepur werkt in samenwerking met UGent naar volledige informatie aangepast aan de Belgische context met betrekking tot de Europese territoriale samenwerking Programma URBACT III bieden.
Zoé
Lejeune
Fabian
Massart
Bruno
Bianchet

Ministerie Verantwoordelijk voor URBACT

Wallonia Bruxelles International (WBI)
Terence
LECOQ
De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB)
Valentin
GRAAS
Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
Jasper
VERVLOET

Gerelateerde netwerken

Innovato-R

The Innovato-R Transfer network builds upon the Innova.TO project, which is a competition open to Municipality employees aimed at developing...

CoNet

Exploring current approaches to strengthen social cohesion in neighbourhoods

sub>urban

The cities from this Action Planning network searched for a solution to the following challenge: how can we make existing 20th century urban tissue...
Uitstel van het INFODAG - Januari 2023
Naar aanleiding van het uitstel van de nieuwe URBACT IV-oproepen voor het netwerk voor actieplanning, verschuiven wij onze infodag naar januari 2023. Ondertussen kunt u de infosessie bijwonen die het URBACT-secretariaat op 11 oktober organiseert in het kader van de Europese week van regio's en steden 2022.
Call for applications for up to two URBACT III programme experts on methods & tools
The Managing Authority of the URBACT III programme is launching a call for applicants for the selection of 2 Programme Experts on Methods and Tools who will support the Secretariat with the design of useful tools and methods at programme level.
Herinneringen aan #URBACTfest 2022
Of u nu deelnam, het online volgde of het helemaal miste, hier zijn enkele bezienswaardigheden en geluiden van het #URBACTfest van dit jaar.
Call for Partners: Urban Agenda for the EU Partnerships
Oproep tot het indienen van aanvragen voor de oprichting van twee nieuwe thematische partnerschappen in het kader van het Urban-programma van de EU inzake duurzaam toerisme en groene steden. Partnersteden, lidstaten en andere organisaties kunnen tot september 2022 een aanvraag indienen.

Bijeenkomsten

Events
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31