You are here

URBACT városaink és hálózataink hírei – 2021. május 28.

Edited on

22 July 2021
Read time: 4 minutes

 

A hét inspiráló történetei az URBACT városokból - a lakosság bevonásától a városi kertekig.

Az URBACT III program jelenleg 52 transznacionális városhálózatot támogat: 23 transzferhálózatot (2018-2021), 23 akciótervezési hálózatot (2019-2022), 5 darab, az UIA projektek átviteli mechanizmusának irányítását célzó hálózatot, valamint egy újonnan indított, a Fenntartható Fejlődési Célokat támogató kísérleti hálózatot. Ne maradj le, nézd meg az alábbi legfrissebb összefoglalót!

 

 

 

 

 

 

 

Együttműködő városok

Hogyan lehet bevonni az állampolgárokat az ő életminőségüket is javító városregenerációba? Az UBRAN REGENERATION MIX hálózat városainak jó példáit tartalmazó “tanulási naplók” tele vannak gyakorlati ötletekkel, amelyek hasznosíthatók minden olyan város számára, amelyek élette töltenék meg kiürült tereiket, elhagyott épületeiket.

Új munkahelyek régi örökségben

A várostervezők, építészek és kutatók megvizsgálják, hogy a kulturális örökség miként ösztönözheti a fenntartható városrehabilitációt Šibenikben (HR). Szedd fel a legfontosabb ötletmorzyákat, és kövesd nyomon a következő, a városok kulturális örökségi „vonzerejéről” szóló KAIRÓS hálózati workshopot.

URGE LogoAz anyagáramlások feltérképezése

Fókuszban az URGE hálózat portugál „Körkörös gazdaságra vonatkozó cselekvési terve”. Figyeld meg, hogyan elemzi a REMET-UA modell az erőforrások, hulladék és egyéb anyagok áramlását – segítve ezzel meghatározni a régiók közötti üzleti lehetőségeket és a körforgalmi potenciált.

 

Történetek a jó gyakorlatok átadására

Az URBACT transzferhálózatai – amelyek mindegyikét egy URBACT Jó Gyakorlat címmel kitüntetett város vezet – megosztják partnervárosaik történeteit. Tudj meg mindent a városokról és az egymástól tanuló helyi csoportokról, amely az első lépés a pozitív változások irányába!

Változó közbeszerzés - Változó városok, Preston ihlette példák (Egyesült Királyság)

Az újrahasznosítás díjazása, Santiago De Compostela (ES) nyomán

Az önkéntesek városokat összekapcsoló munkája, az együttérzéstől a cselekvésig, Athienou (CY) példája nyomán

 

 

Végeztül, a transzferhálózatok útjának végén, íme néhány eseményük, cikkük és videójuk, amelyek a csereprogramok és a tanulás három évére tekintenek vissza - és előreláthatólag új akciók felé is az EU-ban…

Március 24.: Gondolatok a Making Spend Matter hálózatról és az Új kapcsolatok kialakításáról az URBACT URGE hálózattal.

 

 

Április 7-8.: A polgári ökoszisztémák ereje - tanulás az ACTIV civil szervezetek hálózatától.

 

Május 19–20.: „Mindenki újító: két év kísérlet a város megújításában”. A hálózat eseményén az URBACT városokon kívül Charles Landry és Amalia Zepou innovációs szakértők vettek részt.

Május 26-27-28.: A háromnapos rendezvény városokat és egyetemeket, nemzetközi előadókat hozott össze, hogy megválaszolják a városi közösségek összegyűjtésével kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Június 28.: Városi mezőgazdaság rugalmas városok számára - nézd meg, hogyan tanult hat uniós város Róma városi kertgazdálkodási modelljéből

 

Reméljük, tartalmas URBACT városi híreket álítottunk össze. Ha bármilyen híred van az URBACT hálózatokkal, városokkal kapcsolatban, vagy ötleted lenne a fenntartható városfejlesztésről, kérünk, oszd meg velünk!

Feltöltötte: Amy Labarrière

Eredeti cikk: https://urbact.eu/URBACT-city-network-news-28-may-2021