URBACT Hyvät käytännöt -haun tulokset julkistettu: ”Innoittavia ja uusia ratkaisuja kehittyville kaupungeille”
Edited on
10 July 2017Haetko uusia ideoita kaupungin ilmanlaadun parantamiseksi, paikallisen työllisyyden tukemiseksi tai kansalaisten aktivoimiseksi pakolaisten vastaanottamiseen? Vertaisoppimiseen ja tiedonvaihtoon pohjautuva yhtenäistä ja kestävää kaupunkikehitystä edistävä ohjelma URBACT on julkaissut tulokset kaupungeissa käytettävistä, kokeiluun perustuvista ratkaisuista.
URBACTin ”Hyvät käytännöt” -verkkosivustolla on avattu tietokanta, joka esittelee kaupunkien omaksumia ja kehittämiä hyviä käytäntöjä yhtenäisessä ja kestävässä kaupunkikehityksessä. Näillä käytännöillä voidaan hakea ratkaisuja kaupunkien ongelmiin, kuten esimerkiksi väestörakenteen muutokseen, ilmasto- ja ympäristöongelmiin, työttömyyteen ja kaupunkiköyhyyteen. Hyvät käytännöt –verkkosivuston tietokanta sisältää tietoja 97 uudesta sertifioiduista URBAC Hyvät käytännöt -ohjelmasta 25 Euroopan maassa.
”Yksi tärkein URBACTin hyvien käytäntöjen valintakriteeri on niiden monistettavuus ja siirrettävyys. On todella kannustavaa nähdä ne nyt kaikki verkkosivuston tietokannassa. Ne edustavat monivivahteisia ja helppokäyttöisiä sekä innostavia ratkaisuja parempaan kaupunkikehittämiseen.”, toteaa URBACT projektitoiminnasta vastaava Adele Bucella URBACTin sihteeristössä Pariisissa.
Kaupunkitoimijoilla, viranomaisilla, tutkijoilla ja asukkailla on mahdollisuus löytää tietokannasta ideoita erilaisille hankkeille kaupunkiensa parantamiseksi. Läpäiseviä teemoja ovat työpaikkojen luominen, sosiaalinen osallisuus, jätehuollon tehostaminen sekä kansalaisten osallistaminen asuinalueidensa kehittämiseen.
Uusi verkkosivusto on URBACT Hyvä käytäntö -tunnustuksen saaneille kaupungeille oiva mahdollisuus saada toiminnalleen kansainvälistä tunnustusta. Se on tärkeää kaupunkien keskinäisen yhteydenpidon sekä oppimisen näkökulmasta. Vertaisoppiminen, toimintojen mukauttaminen sekä kokeiltujen ja testattujen käytäntöjen uusiokäyttö ovat keskeisiä toimintatapoja. Niukkoja resursseja voidaan olennaisesti säästää, kun pyörää ei tarvitse keksiä kaupungeissa uudelleen.
Hyvät käytännöt -verkkosivuston tietokanta on käyttäjäystävällinen. Sen hakemistoa on helppo selata avainsanoilla tai suodattaa teeman, aiheen, kaupungin koon ja maan mukaan.
Hyödy uudesta ja kiinnostavasta tietokannasta! Jaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa, ja muista painaa ”I LIKE IT!” löytäessäsi erityisen kiinnostavan Hyvän käytännön.
Submitted by petri.kahila@uef.fi on