You are here

ULG kitekintés, Nagykanizsa

Edited on

09 August 2022
Read time: 1 minute

Az URBACT helyi csoportjai kulcsszerepet játszanak a partnervárosok Beruházási terveinek és a Springboard-tervének (Fenntarthatósági terv) kidolgozásában. Ők képviselik a különböző érintetteket, a közösség, a helyi önkormányzat és a magánszektor tagjait, akik elősegíthetik a Vilawatt legfontosabb tanulságainak sikeres átadását.

 

Interjú Cziráki Lászlóval, a Dél-Zalai Víz-és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatójával. (Dél-Zala Megyei Víz- és Víziközműszolgáltató Zrt.).

 

1. Mi a szerepe a projektben?

A helyi partnerszervezet vezetője vagyok.

2. Ön szerint hogyan járul hozzá a Vilawatt UTM hálózat az Ön városának fejlődéséhez?

Amennyiben a projektet sikeresen megtervezik és megvalósítják, az energiafelhasználás észszerűbbé és fenntarthatóbbá válhat itt, a városunkban. A mi vállalatunk is komolyan érintett, mivel valóban jelentős mennyiségű villamos energiát fogyasztunk, ugyanakkor nagy mennyiségű gázt használunk az épületeink fűtésére. Nagyon fontos, hogy a villamosenergia-felhasználás ésszerű és hatékony legyen, igyekszünk egyre több beruházást eszközölni és felújítást végezni, amelyekben hasonló energiatakarékos megoldásokat keresünk, hogy jelentősen csökkentsük az energiafelhasználást és az energiafelhasználás költségeit a cégnél.

3. Ön szerint mi a város fő erőssége a projekt megvalósítása kapcsán?  

A város kiváló földrajzi adottságokkal rendelkezik, kiváló elhelyezkedése a vízellátását tekintve is érvényesül. A Mura folyó kevesebb mint 20 km-re található a várostól, és jelenleg egészséges ivóvizet biztosít a város számára. Hiszem, hogy városi szinten létre fog jönni a projekt megvalósulását támogató együttműködés, amelyből az önkormányzat, a városi hatóságok és az itt működő vállalatok egyaránt profitálnak a jövőben.

4. Ön szerint hogyan tud javítani a lakosság életén egy olyan projekt, mint a Vilawatt UTM?

Hiszünk az együttműködés sikerében és új munkahelyek létrejöttét reméljük a projekttől. Ugyanakkor bízunk abban is, hogy a cégek észszerűbben használják majd az energiát, költséghatékonyabban működnek majd, amit a dolgozók is megtapasztalnak. Nem utolsó sorban pedig reméljük, hogy a lakosok is érezni fogják, hogy kedvezőbb áron jutnak majd energiához.

Feltöltötte: Sara Cerezo

Eredeti cikk angol nyelven: https://urbact.eu/ulg-views-nagykanizsa