You are here

Profilul orașului: Suceava, România

Edited on

23 April 2020
Read time: 1 minute

În această perioadă de închisoare, profitați de ocazie pentru a afla mai multe despre unul dintre orașele noastre partenere mai active: Suceava din România. Momentan, veți avea ocazia să-l vizitați virtual, dar echipa Sucevei vă așteaptă să vă arate acest oraș vibrant și fizic...

Situat în regiunea Bucovinei din nord-estul României, la 450 km de București, Suceava este un oraș de aproximativ 106.000 de locuitori. De la trecerea la democrație, orașul a fost dornic să atragă investiții străine și trece printr-o renovare importantă pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, dar și pentru a-și spori potențialul de turism și ca bază pentru noi industrii. Industria locală se bazează pe producția de sticlă, prelucrarea lemnului, textile, piese mecanice și materiale de construcție. Orașul are propriul aeroport, situat la 12 km est de centru.

În ceea ce privește turismul, Suceava este un punct de plecare pentru excursii la atracții istorice, culturale și naturale din regiunea Bucovina, în special una dintre principalele comori culturale ale României: mănăstirile pictate din Bucovina. Pereții exteriori pictați sunt decorați cu fresce elaborate din secolele XV și XVI, cu portrete ale sfinților și profeților, scene din viața lui Iisus, imagini cu îngeri și demoni, rai și iad. Considerate capodopere ale artei bizantine, cele opt biserici reprezintă un sit arhitectural excepțional. Cu peisajul său de păduri și dealuri, vasta regiune a Bucovinei este, de asemenea, o destinație turistică.

Odată capitala Moldovei (din 1388 până în 1565), Suceava are, de asemenea, câteva repere de notat. Printre ele se numără Biserica Sfântul Gheorghe, un patrimoniu mondial UNESCO, Muzeul etnografic al Bucovinei, cu o colecție de costume populare și exponate de obiecte tradiționale și principalul sit turistic al Sucevei, rămășițele Curții Domnești. Alte atracții turistice includ Biserica Mirăuți din secolul al XIV-lea, Mănăstirea Zamca și Muzeul Satului Bucovina, dedicate meșteșugului lemnos, etnografiei, istoriei și artei populare din regiune.


https://youtu.be/zRlHj9YoVuQ