You are here

Ημερίδα «Καλές πρακτικές στο URBACT III : Η νέα πρόσκληση του προγράμματος»

Edited on

21 February 2017
Read time: 1 minute

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Σημείο Επαφής URBACT Ελλάδας-Κύπρου η ημερίδα με θέμα «Καλές πρακτικές στο URBACT III: Η νέα πρόσκληση του προγράμματος».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στη Θεσσαλονίκη, στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Την ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμούς η κα Μαρία Κωστοπούλου, Προϊσταμένη της μονάδας Στρατηγικής & Παρακολούθησης Πολιτικών, της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης, του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, η κα Χριστιάνα Σύζηνου, Διοικητικός Λειτουργός Ά, της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου και ο κ. Γιώργος Δημαρέλος, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου για δράσεις κυκλοφορίας.

 

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος URBACT III και της νέας Πρόσκλησης Καλών Πρακτικών URBACT III, κατά την οποία αναλύθηκαν το περιεχόμενο και οι προδιαγραφές. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν η κα Ματθίλδη Κωνσταντοπούλου, Εθνική Εκπρόσωπος της Επιτροπής Παρακολούθησης URBACT και η κα Νατάσα Ζαρκοπούλου, μέλος του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Ελλάδας & Κύπρου.

Αμέσως μετά την παρουσίαση της νέας Πρόσκλησης Καλών Πρακτικών στο URBACT III, Ελληνικές και Κυπριακές πόλεις παρουσίασαν τις δικές τους εμπειρίες, τόσο στην υλοποίηση πιλοτικών δικτύων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, όσο και στην αναζήτηση καλών πρακτικών για τη νέα πρόσκληση. Οι παρουσιάσεις είχαν ως εξής: ο Δήμος Λεμεσού εκπροσωπήθηκε από την κα Ζαχαρίου Μασούρα Κοραλία, ο Δήμος Κομοτηνής, από τον κ. Ισπικούδη Δήμο, Ειδικό Σύμβουλο, ο Δήμος Κορυδαλλού, από τον κ. Αλεξόπουλο Ανδρέα, Επιστημονικό Συνεργάτη και ο Δήμος Σερρών, από τον κ. Αγγελίδη Πέτρο, Δήμαρχο Σερρών και τον κ. Μυστακίδη Παύλο, Αντιδήμαρχο Σερρών. Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μίλησε η κα. Ολυμπία Καραγιάννη, Στέλεχος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων. Η κα Καραγιάννη αναφέρθηκε στην εμπειρία του Δήμου Θεσσαλονίκης από την συμμετοχή του στο Δίκτυ Resilient Europe. Για το Δήμο Θεσσαλονίκης επίσης μίλησαν  η κα Βιργινία Πολίτη, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων & η κα Μeric Ozgunes, Τοπική Συντονίστρια, για την εμπειρία του Δήμου από το Δίκτυο Arrival Cities. Για τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μίλησε ο κ. Αθανάσιος Παντελής Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας του Δήμου και αναφέρθηκε στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει ο Δήμος από την συμμετοχή του στο Δίκτυ IMPACT on ESL.

Τέλος παρουσιάστηκαν προτάσεις για την συμπλήρωση της αίτησης υποβολής της πρότασης και δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας για τη συμπλήρωση της. Το υπόδειγμα υποβολής της πρότασης και ο τρόπος συμπλήρωσης της αίτησης παρουσιάστηκε από την κα Μαρία Παπουτσή, μέλος του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Ελλάδας & Κύπρου.

Το ενδιαφέρον από τις πόλεις ήταν μεγάλο, και ως εκ τούτου οι εκπρόσωποι αυτών παρακολούθησαν την ημερίδα έως και το τελευταίο λεπτό της εκδήλωσης. Μάλιστα, τα στελέχη του Εθνικού Σημείου Επαφής απάντησαν σε δεκάδες στοχευμένες ερωτήσεις που αφορούσαν στη νέα πρόσκληση αλλά και εν γένει στην εξέλιξη του προγράμματος σε κεντρικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση πατήστε εδώ!

Και μην ξεχνάτε… η νέα πρόσκληση μπορεί να περιμένει εσάς και την καλή πρακτική σας!!!