You are here

Το έργο “ARRIVAL CITIES” συνεχίζει το σχεδιασμό δράσεων αξιοποιώντας τη διαπολιτισμικότητα της Πάτρας

Edited on

07 November 2017
Read time: 1 minute

Τα μέλη της τοπικής ομάδας συνεργαζομένων φορέων Πάτρας (LSG) του έργου "ARRIVAL CITIES" συναντήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2017 με σκοπό να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα δράσης.

Συγκεκριμένα, διεξήχθη ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα του θεματικού εργαστηρίου στο Oldenburg της Γερμανίας (Σεπτέμβριος 2017) και τις βέλτιστες πρακτικές που περιλάμβανε, οι οποίες αποτελούν «τροφή για σκέψη» και νέες ιδέες.

Επιπλέον, τα μέλη της LSG Πάτρας αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το τρέχον περιεχόμενο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης (Integrated Action Plan) καθώς και τα αντικείμενα που πρέπει να συμπεριληφθούν στα επιμέρους τμήματά του και τα ενδεχόμενα συνοδευτικά παραρτήματα. Η συζήτηση περιελάμβανε ανταλλαγή σχετικά με τους προβλεπόμενους κινδύνους καθώς και σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης και αξιολόγησης που πρέπει να σχεδιαστούν.

 

Ας σημειωθεί ότι το έργο ARRIVAL CITIES είναι ενεργό με ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα, στο facebook (Arrival Cities Network) και στο twitter (@arrivalcities) και διαθέτει ενδιαφέρον ενημερωτικό δελτίο (η εγγραφή στα ανωτέρω είναι ανοιχτή για όλους), ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή, την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία.

Το έργο “ARRIVAL CITIES” συντονίζεται από το Δήμο Amadora (Πορτογαλία), χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III (2014-2020) και εθνικούς πόρους , στον άξονα 1.1.2 «Βελτίωση του σχεδιασμού αειφόρων στρατηγικών ανάπτυξης των πόλεων» και υλοποιείται από συνολικά δεκαμελές εταιρικό σχήμα φορέων από τη  Λετονία, Ισπανία, Φιλανδία, Iταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Είναι σημαντικό, ότι η ΑΔΕΠ ΑΕ έχει διασυνδέσει το έργο με τη δραστηριοποίηση της Πάτρας στο δίκτυο «ALDA: Ευρωπαϊκή Ένωση Τοπικής Δημοκρατίας» και στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να επιτευχθούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα ως προς τη διάχυση και την αξιοποίηση των προϊόντων του.