You are here

23 nye netværk er udvalgt

Edited on

19 August 2019
Read time: 6 minutes

23 netværk, der samler 26 lande og 203 partnere, blev godkendt af URBACT-programmets Monitoring Committee den 25. juni 2019. To danske byer er med i de udvalgte Action Planning netværk (APN).

URBACT nye netværk godkendt

Hvert netværk består af op til 10 partnere (byer) fra forskellige europæiske lande. I de 23 netværk er 157 europæiske byer repræsenteret, hvor 57% af dem er nye byer, der ikke før har modtaget finansiering under URBACT III. Det er første gang, at programmet har en så stor andel af nye partnere.

Netværkenes temaer dækker et bredt udvalg af projekter lige fra cirkulær økonomi til kulturarv. 11 af de 17 verdensmål er også repræsenteret i netværkenes projekter, der også knytter bånd til forsknings- og innovationsprogrammet, Horizon 2020, og partnerskabet med Urban Agenda.

Næsten halvdelen af ​​netværkets foreslåede implementeringseksperter er kvinder. Interviews vil i den kommende tid afgøre, hvordan posterne bliver fordelt mellem eksperterne.

I løbet af netværkenes implementeringstid vil alle partnere udvikle en inddragende handlingsplan. De vil også have mulighed for at teste nogle mindre løsninger i deres byer og udvikle ny viden, samle lokale interessenter og opbygge tværnationale partnerskaber. I september vil URBACT-sekretariatet være vært for et kick-off møde i Paris for de byer, der er LEAD partnere og eksperterne.

Nedenfor er alle godkendte Action Planning netværk, hvor LEAD partnerne er fremhævet. Vi ønsker alle de nye netværk stort tillykke med udvælgelsen!

Stort tillykke til Københavns Kommune og Aarhus Kommune, der er udvalgt til at deltage i hver deres Action Planning netværk. Københavns Kommune skal deltage i det netværk, der hedder URGE, som skal arbejde med cirkulær økonomi. Aarhus Kommune vil deltage i SIBDev, som skal arbejde med forbedring af offentlige services gennem sociale indsatser.

Vi vil gerne takke alle danske byer, der har vist interesse for URBACT-programmet, og som har taget sig tid til at ansøge i denne runde.

Du kan læse mere om URBACT-programmet på www.urbact.eu eller kontakte Erhvervsstyrelsen, som er det nationale kontaktpunkt i Danmark.

NETVÆRK

PARTNERE

BESKRIVELSE

Access

Amsterdam (NL), Sofia (BG), Tallinn (EE), Dublin (IE), Vilnius (LT), Riga (LV), Lisbon (PT), Greater London Authority (UK)

ACCESS adresserer vigtigheden af ​​inkluderende kulturpolitikker. En udfordring, som de otte partnerbyer i dette Action Planning Netværk alle står overfor, er, at kultur ikke beriger eller styrker alle mennesker lige meget. Vi er nødt til at få en bedre forståelse af vores samfund for at engagere alle borgere i vores byer. Vi har identificeret fire emner, vi skal arbejde med, som vil gøre det muligt for os at få den nødvendige forståelse og det vil støtte os i at nå alle befolkningsgrupper i de deltagende byer fra den vestlige, østlige og sydlige del af Europa.

ActiveCitizen

Agen (FR), Hradec Králové (CZ), Dinslaken (DE), Tartu (EE), Saint-Quentin (FR), Cento (IT), Santa Maria da Feira (PT), Bistrita (RO)

Målet med ActiveCitizen er at gentæmke borgernes plads i den lokale regeringsførelse ved at finde en balance mellem repræsentativt demokrati og deltagende demokrati. Dette netværk består af europæiske små og mellemstore byer med de samme forventninger og udfordringer. Netværket vil udvikle nye digitale værktøjer, som tager hensyn til borgere, der ikke er komfortable med digitale værktøjer.

Cities4CSR

Milan (IT), Sofia (BG), Vratsa (BG), Molina de Segura (ES), Nantes Metropole (FR), Rijeka (HR), Budaors (HU), Self-government of Kekava municipality (LV), Guimarães (PT), Bratislava (SK)

Omfattende kommunale strategier til at fremme og stimulere virksomhedsansvar i byområder.

DI4C

Messina (IT), Roquetas de Mar (ES), Oulu (FI), Saint-Quentin (FR), Ventspils Digital Centre (LV), Portalegre (PT), Botosani (RO)

DI4C sigter mod at etablere en accelerationsmekanisme, der gør det muligt for byer at bruge digitaliseringsmulighederne i hård og blød infrastruktur. Alle forhindringer skal fjernes, som mellemstore byer møder i deres digitale rejse: Mangel på strategiske og globale visioner, mangel på tekniske og ingeniørmæssige færdigheder og problemer med at inkorporere den digitale innovation. Kommunerne er nødt til at garantere brugen af ​​digital innovation til de lokale interessenter: borgere og potentielle iværksættere.

Find your Greatness

Alba Iulia (RO), Võru (EE), Teguise (ES), Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata (HU), Limerick City and County Council (IE), Perugia (IT), Wroclaw (PL), Bragança (PT)

Find your Greatness er et koncept, der afspejler de største udfordringer, som AIM adresserer sammen med andre EU-lokalsamfund. Hvorfor finde sin storhed? Fordi udfordringen er at bygge videre på byernes potentiale og styrker. For projektets partnere er behovet identificeret lokalt – et behov for at få bygget en bæredygtig mekanisme, der genererer byudvikling, behovet for at udforske og styrke potentialet i byen ved at kombinere strategisk markedsføring med innovative smarte byværktøjer.

Genderedlandscape

Umea (SE), Frankfurt am Main (DE), Trikala (EL), Barcelona Activa SA (ES), La Rochelle Urban Community (FR), Panevezys (LT), Celje (SI)

At skabe gode betingelser for ligestilling i byen gennem en holistisk forståelse af, hvordan kønsmæssig ulighed skabes på det specifikke sted. APN skaber en udveksling og deling af udfordringer, som byerne står overfor med et fokus på kønsmæssig ulighed, der forstås globalt, men lokalt kontekstualiseret.

Healthy Cities

Vic (ES), Pärnu (EE), Farkadona (EL), Falerna (IT), Anyksciai (LT), Planning Authority Malta (MT), Alphen aan den Rijn (NL), Loulé (PT), Bradford (UK)

Projektet foreslår at oprette et netværk for at undersøge forholdet mellem sundhed og bymiljø og udvikle politikker, der fokuserer på forbedring af befolkningens sundhedsstatus samt udvikling af en vurdering af sundhedseffekter af disse politikker. Byer kan udvikle deres handleplaner ud fra forskellige synsvinkler og gennem forskellige politikker, men det globale sundhedsperspektiv vil give en fælles ramme og tillade delingsmetoder.

Health&Greenspace

Budapest, 12th (HU), Tartu (EE), Santa Pola (ES), Espoo (FI), Limerick City and County Council (IE), Messina (IT), Breda (NL), Poznan (PL), Suceava (RO)

Som et svar på de forskellige sundhedsrisici, der er forbundet med hurtig urbanisering og fortætning af byer, sigter Health & Greenspace-projektet mod at understøtte og forbedre udbuddet af grøn urban kvalitet i infrastrukturen, der er specifikt designet til fysisk og mentalt sundhedsfremme.

IoTxChange

Fundao (PT), Razlog (BG), Saxony-Anhalt (DE), Dodoni (EL), Åbo Akademi University (FI), Nevers (FR), Jelgava (LV), Ånge (SE), Kežmarok (SK)

IoTXchange er et netværk af europæiske byer, der er forpligtet til at udforme digitaliseringsplaner baseret på Internet of Things (IoT)-løsninger for at øge livskvaliteten i små og mellemstore EU-byer. URBACT-metoden, der er baseret på tværnationalt samarbejde mellem byer og engagement i lokale grupper, tilbyder vores netværk gode betingelser for at udvikle en inddragende handlingsplan, der vil guide os gennem en ny tidsalder for digital transformation.

iPlace

Amarante (PT), Gabrovo (BG), Medina del Campo (ES), Pori (FI), Balbriggan (IE), Grosseto (IT), Saldus (LV), Heerlen (NL), Kocevje (SI)

iPLACE er baseret på 10 små europæiske byer, der sigter mod at udvikle 10 forskellige og unikke robuste økonomiske udviklingsstrategier, som er målrettet byernes egne nicher og genererer økologiske byøkonomiske innovationssystemer.

Partnerne vil fokusere på at uddybe forståelsen af ​​deres egne lokale økonomiske styrker og etablere strategiske metoder til at genoplive deres økonomi, tilpasse deres by til den næste økonomi og til fremtidige økonomiske ændringer, etablere metodiske grundprincipper til at generere dynamiske byer.

Kairos

Mula (ES), Belene (BG), Heraklion (EL), Šibenik (HR), Catani (IT), Cesena (IT), Ukmerge District Municipality Administration (LT), Bragança (PT)

KAIRÓS har til hensigt at arbejde med forandring, fra det nedbrudte til fornyelse og fremtidens visioner. Netværket vil styrke de historiske byers kulturarv mod forfald ved at udvikle strategier for europæiske små og mellemstore byer til økonomisk og social samhørighed samt inddragelse. KAIRÓS fremmer den tværnationale udveksling af erfaringer med henblik på at designe en innovativ metode til byplanlægning og hjælpe byerne med at håndtere tilstedeværelsen af ​​gamle kulturområder.

Riconnect

Are Metropolitana de Barcelona (ES), MAJOR DEVELOPMENT AGENCY THESSALONIKI S.A. (EL), Métropole du Grand Paris (FR), Vervoerregio Amsterdam (NL), Krakow Metropolis Association (PL), Obszar Metropolitalny Gdansk-Gdynia-Sopot (Metropolitan Area) (PL), Area Metropolitana do Porto (PT), Transport for Greater Manchester (UK)

RiConnect-netværket skal nytænke, transformere og inddrage mobilitet med det formål at forbinde mennesker, kvarterer, byer og naturlige rum. Netværket skal udvikle planlægningsstrategier, processer, instrumenter og partnerskaber, fremme offentlig transport og aktiv mobilitet, reducere eksternaliteter og frigøre mulighederne for byfornyelse med det formål at strukturere planlægningen opnå en mere bæredygtig, retfærdig og attraktiv metropol.

Roof

Ghent (BE), Thessaloniki (EL), Toulouse Metropole (FR), Naples (IT), Braga (PT), Department of Social Assistance Timisoara (RO), Gothenburg (SE), Glasgow (UK)

ROOF-projektet sigter mod at udrydde hjemløshed gennem innovative boligløsninger på byniveau. ROOF udveksler viden om, hvordan man (1) indsamler nøjagtige data og (2) foretager det konceptuelle skifte fra den symptomatiske styring til den faktiske afslutning af hjemløshed, med Housing First og Housing Led som vejledningsmodel. ROOF vil guide partnerbyerne mod inddragende lokale handlingsplaner knyttet til det langsigtede strategiske mål for Functional Zero (ingen hjemløshed).

Rurban food

Comunidade Intermunicipal da Região de Coimbra (PT), Tartumaa Arendusselts (EE), Larissa (EL), Córdoba (ES), Szécsény (HU), Unione dei Comuni della Bassa Romagna (IT), Alba Iulia (RO), BSC, POSLOVNO PODPORNI CENTER D.O.O. KRANJ (SI)

Nyere erfaringer antyder, at det er nødvendigt at fremme en overgang til regionale fødevaresystemer. RURBAN FOOD tilskynder til oprettelsen af ​​et netværk af byer, der er forpligtet til at udforme fødevareplaner, der strækker sig fra de bymæssige og peri-urbane områder gennem en korridor, der letter en by og landlig forbindelse. Denne tilgang forbedrer produktionen af ​​produktions- og forbrugsmiljøer baseret på en økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed.

SIBDev

Heerlen (NL), Aarhus (DK), Võru (EE), Haidari (EL), Zaragoza (ES), Kecskemét (HU), Pordenone (IT), Radlin (PL), Fundão (PT), Baia Mare (RO)

Målet med SIBDev er at undersøge, hvordan sociale indsatser kan bruges til at forbedre levering af offentlig service inden for områder som beskæftigelse, ældre og indvandring. Ofte hindres serviceydelser af fragmenterede og opdelte forvaltninger og budgetter, finansiel og politisk kortsigtethed og en aversion mod risiko og vanskeligheder ved at skabe forandringer. Den sociale impact model er en lovende model, der forbedrer disse udfordringer ved at øge samarbejdet, forebyggelsen og innovationskraften.

Space4People

Bielefeld (DE), Valga (EE), Serres (EL), Badalona (ES), Guía de Isora (ES), Turku (FI), Saint-Germain-en-Laye (FR), Panevezys (LT), Arad (RO)

Space4People forbedrer kvantitet og kvalitet af attraktive offentlige rum i byområder. Til dette undersøges de største offentlige pladsforbrugere, som er transport ud fra 3 aspekter:

  • Forbedring af brugeroplevelse og tilføjelse af plads til fodgængernetværk og (semi-) fodgængerpladser
  • Opskalering af knudepunkter i bycentre med blandet brug
  • Reduktion og optimering af parkering i offentlige rum

Space4People vil indtage en bruger-centreret tilgang, der vurderer og skaber fremtidig brug og design af det offentlige rum.

Thriving Streets

Parma (IT), Antwerp (BE), Igoumenitsa (EL), Edc Debrecen Urban and Economic development center (HU), Klaipeda (LT), Radom (PL), Santo Tirso (PT), Oradea Metropolitan Area Intercommunity Development Association (RO), Mestna Občina Nova Gorica (SI), London Borough of Southwark (UK)

Thriving Streets vil adressere de flaskehalse, der stadig findes i mobilitetssystemerne i de fleste bycentre. Projektet vil fokusere på de økonomiske og sociale fordele ved bæredygtig mobilitet snarere end på de demonstrerede miljøgevinster.

Tourism Friendly cities

Genova (IT), Cáceres (ES), Rovaniemi (FI), Dubrovnik Development Agency (DURA) (HR), Dún Laoghaire Rathdown County Council (IE), Venice, (IT), Druskininkai (LT), Gemeente Utrecht (NL), Krakow (PL), Braga (PT)

Tourism Friendly Cities ønsker at udforske, hvordan turisme kan være bæredygtig i mellemstore byer og reducere negativ indvirkning på kvarterer og områder. Der er fokus på forskellige typer turisme for at nå de ambitiøse mål. Projektet vil skabe integrerede og inkluderende strategier, der kan opretholde en balance mellem lokalsamfundets behov med hensyn til livskvalitet og de tilgængelige tjenester til fremme af bæredygtig byudvikling på miljømæssigt, socialt og økonomisk niveau.

Urb-En Pact

Clermond-Ferrand (FR), Elefsina (EL), EcoFellows Ltd. (City of Tampere) (FI), Rouen Normandie Métropole (FR), Italian National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Economic Development (IT), Palma di Montechiaro (IT), Association of Bialystok Functional Area (PL), CIM Alto Minho (PT), Galati (RO)

Lokale myndigheder omfavner med dette netværk et ambitiøst mål om at blive nul-energi (CO2 neutrale) byer inden for de næste 30 år. Urb-En Pact-projektets mål er således at definere de lokale handlingsplaner for at blive et nul-energi (ZNE) område ved at producere og levere lokale, vedvarende og regulerede energikilder ved implementering af en energisløjfe, der samler alle interessenter i en cirkulær økonomi, især forbrugerne, der er inkluderes i denne fairtrade-forretning i og omkring storbyområderne.

URGE

Utrecht (NL), Munich (DE), Copenhagen (DK), Kavala (EL), Granada (ES), Prato (IT), Riga (LV), Comunidade Intermunicipal do Oeste (PT), Nigrad dd (SI)

URGE (circUlaR buildinG citiEs) sigter mod at designe integrerede bypolitikker for cirkularitet i bygningssektoren – der er en stor forbruger af råvarer - da der er en mangel på viden om dette emne. Resultatet bliver en dybdegående forståelse af dette tema og den første handlingsplan for en skræddersyet metode, der gør det muligt for den cirkulære dimension at blive bredt integreret i de store konstruktionsopgaver, som URGE-partnerskabet står over for. URGE fremskynder således overgangen til en cirkulær økonomi.

UrbReC

Den Haag (NL), Mechelen (BE), Patras (EL), Cáceres (ES), Ciudad Real (ES), Zagreb (HR), Oslo (NO), Urzad Miasta Opola (PL), Vila Nova de Famalicão (PT), Bucharest 3rd District (RO)

Den specifikke udfordring, vi ønsker at tackle i dette handlingsplans-netværk, er, hvordan byer kan udvikle næste generation af ressourcecentre, der passer til prioritering af affaldshierarkiet, fremmer cirkulær økonomi og inviterer borgere, virksomheder og iværksættere til at skabe sammen på nye måder for at lukke ressourcesløjferne på lokalt niveau på en økonomisk bæredygtig måde.

UrbSecurity

Leria (PT), Mechelen (BE), Pella (EL), Madrid (ES), SZABOLCS 05 Regional Development Association Of Municipalities (HU), Longford (IE), Parma (IT), Unione Della Romagna Faentina (IT), Mesto Michalovce (SK)

Sikkerhed er en almindelig ydelse i byer og en grundlæggende komponent i det europæiske demokrati. Byer skal anvende helhedsorienterede tilgange til udfordringer, lede tilpasningen og sikre, at sikkerhedsstyring er repræsentativ og i overensstemmelse med byens mangfoldighed. UrbSecurity-netværket ønsker at skabe en integreret tilgang til byers sikkerhed med fokus på at forbedre borgernes livskvalitet og byens smarte, bæredygtige og inkluderende vækst for at opnå et godt livsmiljø.

ZCC

Manchester (UK), Vilvoorde (BE), Frankfurt am Main (DE), Tartu (EE), Zadar (HR), Modena (IT), Bistrita (RO)

Netværket vil støtte partnerbyerne i at etablere videnskabsbaserede mål for CO2-reduktion, politikker og handlingsplaner, herunder regeringsførelse og kapacitetsopbygning for at gøre det muligt for byerne at bidrage til en vellykket gennemførelse af Paris-aftalen og EU's strategiske vision for CO2-neutralitet inden 2050.